

Sunt trei culori de baza (cromatice) - rosu, galben, albastru si doua culori acromatice- alb si negru. Restul nuantelor sunt derivate. Gama de culori, unde predomina elemente de galben, sunt numite culori calde, iar cea unde persista albastru - reci.
Culorile reci ingusteaza, micsoreaza obiectele.
Culorile calde - maresc, evidentiaza, largesc.
Culorile reci ingusteaza, micsoreaza obiectele.
Culorile calde - maresc, evidentiaza, largesc.
Tipurile coloristice
Este foarte important sa cunoastem tipul coloristic al fiecarei doamne atunci cand alegem produsele pentru machiaj, adica ce culoare de ochi, par, ten are.
EXEMPLE:
Tipul coloristic VARA
Acest tip se caracterizeaza printr-un ten roz, transparent, sau masliniu deschis, par deschis la culoare (saten) si ochi cu nuante verzi, gri, albastru. Se recomanda pentru machiaj nuante deschise reci, precum si cele pastel.
Pentru acest tip potrivite sunt nuantele moi, fumurii -albastru, roz si verde pal, gri. Cele mai reusite sunt nuantele galben si oranj.
Tipul coloristic IARNA
Tipului dat este specific tenul fetei deschis, palid, par negru sau saten inchis cu nuante argintii si culoarea aprinsa a ochilor (caprui, verde).
"Iernii" i se potrivesc culorile aprinse, curate, reci: albastru aprins, visiniu deschis, roz-maro, alb, negru.
Tipul coloristic PRIMAVARA
"Primavara" (blonde) se deosebeste prin ten deschis, cu nuante bej, par saten deschis cu nuante aurii , sprancene si gene de culoare deschisa (ex. Ana Curnicova).
Acestui tip sunt recomandate nuantele calde, culorile piersic, caise, nuantele de verde-crud. Antipod este mov-aprins.
Tipul coloristic TOAMNA
Se caracterizeaza prin ten auriu-pal sau bronz, par castaniu cu nuante oranj sau roscat, culoarea ochilor - caprui, verde sau chihlimbar (ex. Julia Roberts).
- tonurile ideale: auriu, rosu, verde deschis, galben. Nuantele reusite: maro, albastru inchis. Cele mai reusite: roz, fuxia.
! Nuanta fardurilor trebuie sa fie contrast cu culoarea ochilor, deoarece vor pune in evidenta ochii.
Tipuri de machiaj
Machiajul de zi are rolul sa accentueze frumusetea naturala a fiecarei doamne. Important este ca acest machiaj trebuie sa fie cat mai natural, ca sa nu se evidentieze in lumina zilei, sa accentueze calitatile si sa vualeze neajunsurile.
Pentru executarea unui machiaj de zi se utilizeaza nuante mat, naturale.
Machiaj de birou. La efectuarea lui se admit nuante mai aprinse atunci cand machiem ochii si buzele. De exemplu, bej poate fi inlocuit cu maro, gri cu negru, roz pal cu roz inchis. Machiajul unei business-women trebuie sa fie expresiv, dar moderat.
Machiajul de seara este ocazia ideala pentru impovizare. Este mai complicat in executare decat cel de zi, necesita linii perfecte si nuante aprinse. In machiajul de seara se admit experimente sau improvizari.
Etapele aplicarii machiajului

Uniformizarea nuantei tenului - cu ajutorul fondului de ten.
Estomparea zonelor problematice, folosind baton corector.


Retusul formei fetei se face cu un blush (fard de obraz).


Conturarea sprancenelor -creion pentru sprancene sau fard de pleoape , ambele de culori maro sau gri (nicidecum negru).
Machierea ochilor - cu farduri compacte, pulbere sau lichide.




sursa: avon.md
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu